Πιστοποιημένο Σεμινάριο BLS

Πιστοποιημένο Σεμινάριο BLS

Κάθε χρόνο στην Ευρώπη πάνω από 300.000 άνθρωποι παθαίνουν καρδιακή ανακοπή. Μετά από 4 λεπτά από τη στιγμή της καρδιακής ανακοπής, για κάθε ένα λεπτό που περνάει χωρίς την έναρξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης χάνεται 10% εγκεφαλικής λειτουργίας. Εσύ ξέρεις τι να κάνεις αν συμβεί μπροστά σου;

Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί από τον Κύκλο του Ασκληπιού, υπό την αιγίδα του Όφιου Ερμή, Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στην “Βασική Υποστήριξη Ζωής” (BLS). Επειδή η ομάδα συμμετεχόντων για την άρτια εκπαίδευση όλων είναι συγκεκριμένη (μέχρι 6 άτομα ανά ομάδα), θα γίνουν 2 τμήματα, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

Οι θεματικές που αναλύονται στο Σεμινάριο είναι οι εξής:

  • Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)
  • Χρήση Αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή
  • Πνιγμονή από ξένο σώμα
  • Πλάγια θέση ασφαλείας

Το Σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση, με παροχή οπτικοακουστικού υλικού που θα βοηθήσει στην κατανόηση των όρων και των τεχνικών, αλλά και πρακτική εξάσκηση, με χρήση προπλασμάτων, εκπαιδευτικού απινιδωτή αλλά και εξάσκηση σε σενάρια που αποσκοπούν στο να γίνει το περιεχόμενο του σεμιναρίου όσο πιο οικείο γίνεται. Παρέχονται επιπρόσθετα σημειώσεις.

Δεν απαιτούνται ιατρικές γνώσεις για την παρακολούθηση του σεμιναρίου.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένο εκπαιδευτή, μέσω της Learn To Help.

Η πιστοποίηση που παρέχεται είναι από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης και έχει διάρκεια ισχύος 3 χρόνια. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και ζητείται πλέον από αρκετούς εργοδότες.

  • Ημερομηνία & ώρα διεξαγωγής: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 10.00-15.00 είτε Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 10.00-15.00
  • Διάρκεια: 5 ώρες
  • Ομάδα συμμετεχόντων: 4-6 άτομα
  • Κόστος Συμμετοχής: €35

Πέρα από τον εμπλουτισμό του βιογραφικού σας, θα αποκτήσετε και μια γνώση που σώζει ζωές. Όπως έχουμε πει και στα προηγούμενα Σεμινάρια, οι Πρώτες βοήθειες από μόνες τους δεν αποτελούν θεραπεία. Δίνουν όμως τη δυνατότητα να κερδίσουμε χρόνο προκειμένου αυτός που τις λαμβάνει να μπορέσει να φτάσει με ασφάλεια στον ειδικό που θα του προσφέρει την θεραπεία που χρειάζεται.

Γίνε και εσύ μέσα από αυτό το Σεμινάριο ο πρώτος κρίκος στην “αλυσίδα επιβίωσης” κάποιου/ας.

Δηλώσεις συμμετοχής έως και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου.